Maatwerk software

Maatwerk software laten maken zou erg duur zijn en daarom onbereikbaar voor het MKB en zelfstandigen. Dat vinden wij niet kunnen. Wij richten ons daarom op het midden- en kleinbedrijf en stichtingen en verenigingen, want maatwerk software moet voor iedereen betaalbaar en bereikbaar blijven. Wij zijn erin geslaagd een omgeving te creëeren die aan deze voorwaarden voldoet. En om jou zekerheid te geven over de kosten, geven wij voor aanvang een vaste prijs af. Jij weet dan al precies wat het je gaat kosten, zonder kleine lettertjes.

Gebruiksvriendelijke en performante software zorgt voor meer plezier bij de gebruikers ervan. Voor ons is er niets leuker dan blije gebruikers van onze systemen. Wij zullen er dan ook alles aan doen om deze kenmerken zo goed mogelijk in onze software te implementeren. En als jouw organisatie gaat groeien, wil je natuurlijk die blije collega's behouden. Wij hebben daarom gezorgd dat onze systemen makkelijk uit te breiden zijn. Jouw groei mag namelijk niet worden geremd door onze software.

Gebruiksvriendelijk

Performance

Realtime

Schaalbaar

Waarom maatwerk software in onze portal laten maken?

Bij maatwerk software hoort altijd een portal om de applicatie te kunnen gebruiken. Wij hebben al mrPortal en hoeven hiervoor dus niets meer te ontwikkelen. En jij hoeft geen nieuwe web omgeving met servers e.d. op te zetten om een portal in te installeren.

framework of bouwstenen van software

Onder de motorkap wordt meestal een framework (verzameling op elkaar afgestemde bouwstenen) gebruikt. Een framework regelt veel standaard zaken, zoals toegang tot een database. Ons framework gaat veel verder dan alle bekende frameworks. Beveiliging, schaalbaarheid, push berichten naar de browser en opslag van bestanden (cloud opslag) zijn bijvoorbeeld al voor jou geregeld. Omdat al deze zaken al aanwezig zijn, kunnen wij ons concentreren op de echte functionaliteit. En jij kunt er veel tijd en geld mee besparen.

mobiele apparaten

Jij krijgt ook het voordeel van mobiele apparaten erbij. mrPortal draait namelijk op zowel pc als op mobiele platformen (smartphone, tablet, enz.). Wij houden tijdens het ontwerp en de bouw rekening met mobiele platformen, waardoor jij lagere ontwikkelingskosten hebt. Een app in mrPortal hoeft namelijk niet volledig opnieuw te worden gebouwd om deze op zowel pc als mobiel te laten draaien.

high availability ofwel hoge beschikbaarheid

Naast het laten maken van software regelen we ook veel andere zaken voor jou. Denk daarbij aan het maken van backups, 24x7 beschikbaarheid, een goede performance en beveiliging van de servers waarop de software draait. Ook heb jij geen licenties nodig voor bijvoorbeeld een database of een windows server.

Het gebruik van de maatwerk software wordt standaard tot alleen jouw organisatie beperkt. Jouw maatwerk software kan echter ook beschikbaar worden gesteld aan andere organisaties. Jij regelt dan de marketing van jouw applicatie, wij verzorgen de technische zaken en beschikbaarheid.

Mobiele apps

Mobiele apps voor op een smartphone of tablet zorgen vaak voor een nieuwe uitdaging. Deze apps kunnen meestal niet in dezelfde omgeving worden gebouwd als jouw overige bedrijfssoftware. Er zullen daarom nieuwe verbindingen moeten worden opgezet tussen jouw bedrijfssoftware en de mobiele apps. Om dat te kunnen realiseren, krijg je al snel met meerdere partijen te maken. Daarvoor is een strakke organisatie nodig en veel tijdrovend overleg om alles goed op elkaar af te stemmen.

Omdat onze portal geschikt is voor zowel pc's als voor mobiele apparaten, kunnen wij apps makkelijker laten aansluiten op onze software. Ook kunnen wij apps voor mobiele apparaten sneller en goedkoper maken dan andere leveranciers dat kunnen. Natuurlijk kunnen wij een app ook geschikt maken voor zowel mobiel- als laptop gebruik. Jij hebt dus maar 1 partner nodig waar je alles mee kunt regelen.

Om een app op een mobiel aparaat te starten, heb je alleen een moderne browser nodig. Zo'n apparaat hoeft niet alleen een smartphone of tablet te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook een handscanner in een magazijn zijn. Twijfel je over de geschiktheid van jouw apparaten, neem dan contact met ons op.

Technologie

open source software

We maken onze software met open source technologieën. Denk daarbij aan javascript, jQuery, PHP, linux, MySQL en PostgreSQL. Hierdoor kunnen wij de kosten laag houden.

Wij gebruiken ook graag alle interessante en nieuwe technieken. Wij kunnen bijvoorbeeld de GPS van een mobiel apparaat gebruiken. Of de gyroscoop om bewegingen te registreren of jouw applicatie mee te besturen. Ook ondersteunen wij stateful applicaties. Dit houdt in dat de status van de applicatie (bijvoorbeeld database locking) over http(s) requests heen blijft bestaan. En wat vindt je ervan om een applicatie met jouw stem te kunnen besturen?

Koppelingen met andere systemen

Realtime applicaties kennen voor ons geen geheimen. Ook koppelingen met andere systemen, zoals een ERP pakket, hebben wij al talloze keren gemaakt. Ontbreekt er nog iets voor jou? Na enkele decennia ervaring hebben wij al zoveel gezien, dat wij waarschijnlijk ook voor jouw probleem een oplossing hebben.

Project realisatie

Van een idee voor maatwerk software tot aan de implementatie ervan komt veel kijken. Vaak gaat het bij maatwerk software projecten mis doordat klantwensen niet goed zijn vertaald naar software. Wij besteden daarom veel aandacht aan het voortraject. Bedrijfsprocessen, structuur en inzicht in doelstellingen van jouw organisatie zijn tenslotte de basis voor goede software.

Als je maatwerk software laat maken, betekent dit dat jouw organisatie gaat veranderen. Verandering betekent vaak weerstand bij jouw medewerkers. Zij overzien namelijk niet altijd alle gevolgen en worden daardoor bang hun priviléges of zelfs hun baan kwijt te raken. Wij hebben ervaring met verander-management en kunnen jou helpen om de nieuwe software geaccepteerd te krijgen binnen jouw organisatie.

Het maken van software begint met een analyse om de eisen waaraan de software moet voldoen, vast te leggen. Jij kunt dat zelf doen, maar wij kunnen die analyse ook samen met jou uitvoeren.

Vervolgens gaan wij de software ontwikkelen. Wij passen daarbij moderne (agile) ontwikkelmethodieken toe om snel tot een resultaat te kunnen komen. En jij blijft daardoor tijdens het ontwerpen en ontwikkelen betrokken. Wij laten bijvoorbeeld regelmatig tussenresultaten zien, zodat je aan het eind van het traject niet voor verrassingen komt te staan. Zo blijf jij controle houden en kun je tijdens het proces nog bijsturen. Als de software is gemaakt, kunnen wij jou desgewenst helpen met het implementatie traject.

Onze kennis en ervaring

Wij hebben ervaring met ontwikkeling van vele soorten software. Administratieve software, ordermanagement, voorraadbeheer, workflow besturing, logistieke software en kantoor applicaties: wij hebben het allemaal al voorbij zien komen. Ook hebben wij al vele koppelingen met andere systemen, zoals ERP systemen, gemaakt.

Als je meer informatie nodig hebt, of gewoon eens kennis wilt maken, neem dan contact met ons op of laat ons jou terug te bellen.