Maatwerk software en -apps

Software laten maken

Optimaliseer je bedrijfsprocessen.
Speciale tarieven voor NGO's.

Contact

Maatwerk software

Maatwerk software past zich aan aan jouw organisatie in plaats van het omgekeerde. Het verhoogt de performance van bedrijfsprocessen en is beter uitbreidbaar dan standaard software. Maatwerk van Mobile Runway services is afgestemd op al onze andere services.

Apps voor mobiele apparaten

Maatwerk apps houden niet op bij een desktop. Het gebruik van Apple- en Android producten is gebruikelijk. Onze portal draait standaard op alle mobiele apparaten. Apps hoeven daarom maar één keer te worden gebouwd en is daardoor goedkoper.

Technologie

Wij maken voornamelijk gebruik van opensource bouwstenen. Je hebt daardoor geen dure licenties nodig voor bijvoorbeeld een database. Daarnaast is opensource software meestal veiliger en heeft het een betere performance.

Maatwerk software

Maatwerk software laten maken is niet alleen iets voor grote bedrijven. Wij richten ons ook op de kleinere organisaties in het MKB en op NGO's. Iedereen verdient tenslotte goed passende software en -apps voor mobiele apparaten.

Goed passende software vergroot jouw efficiëntie in de bedrijfsvoering en zorgt daardoor voor lagere kosten. Maatwerk software laten maken helpt om dat doel te bereiken. Meestal zijn de kosten voor het laten ontwikkelen van software al in 0,5 - 1,5 jaar terugverdiend tegenover 1,5 - 2 jaar voor standaard software.


Naast het laten maken van software regelen we ook veel andere zaken voor jou. Denk daarbij aan het maken van backups, 24x7 beschikbaarheid, een goede performance en beveiliging van de servers waarop de software draait. Ook heb jij geen licenties nodig voor bijvoorbeeld een database of een windows server.


Het gebruik van de maatwerk software wordt standaard tot alleen jouw organisatie beperkt. Jouw maatwerk software kan echter ook beschikbaar worden gesteld aan andere organisaties. Jij regelt dan de marketing van jouw applicatie, wij verzorgen de technische zaken en beschikbaarheid.

Mobiele apps

Maatwerk software houdt niet op bij een desktop app. Apps voor mobiele apparaten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Onze portal past zich aan ieder mobiel apparaat aan en daardoor werkt jouw maatwerk software ook op mobiele apparaten zoals iPad, iPhone, Android tablet en Android phone, maar ook op bijvoorbeeld handscanners in het magazijn of winkel.

Het grote voordeel daarvan is dat je niet voor Apple apparaten apps laat maken en vervolgens dezelfde apps nogmaals moet laten maken, maar dan voor Android. Op je mobiele apparaat heb je alleen een browser nodig (zet een icon voor onze portal op je desktop).

Volgens velen kan een app in een browser geen gebruik maken van alle mogelijkheden, iets dat een native app wel kan. Dat is echter een achterhaald idee. Tegenwoordig kan web based software van alle mogelijkheden gebruik maken, zoals van de GPS, gyroscoop (beweging detectie), accelerometer, camera enz.

Project management

Van een idee voor maatwerk software tot aan de implementatie ervan komt veel kijken. Vaak gaat het bij maatwerk software projecten mis doordat klantwensen niet goed zijn vertaald naar software. Wij besteden daarom veel aandacht aan het voortraject. Bedrijfsprocessen, structuur en inzicht in doelstellingen van jouw organisatie zijn tenslotte de basis voor goede software.

Na het voortraject is er bekend wat er moet worden gemaakt. In de praktijk blijkt dat er gedurende het project nog vaak wijzigingen ontstaan door voortschrijdend inzicht. Wij betrekken jou daarom bij ons agile ontwikkelproces, zodat wijzigingen snel bekend zijn en direct kunnen worden doorgevoerd.

Software laten maken eindigt niet als de apps klaar zijn. Vervolgens moet de software nog in gebruik worden genomen. Hierbij ontstaat soms weerstand. Wij kunnen het project management desgewenst van jou overnemen. Wij zorgen dan niet alleen voor de software ontwikkeling, maar ook voor bijvoorbeeld het verander-management en het trainen van personeel.

Technologie

Bij de software ontwikkeling maken wij voornamelijk gebruik van open source technologie en -tools. Open source is veel goedkoper te gebruiken, waardoor wij goedkoper software kunnen maken.

Open source technologie en -tools die wij gebruiken zijn o.a. HTML, javascript, jQuery, PHP, linux, MySQL en PostgreSQL. Dit zijn professionele tools die door de hele wereld worden bekeken en verbeterd. Fouten worden daardoor sneller opgelost en achterdeurtjes in beveiligingen worden snel opgemerkt en verwijderd.

Wij gebruiken ook graag alle interessante en nieuwe technieken. Wij kunnen bijvoorbeeld de GPS van een mobiel apparaat gebruiken. Of de gyroscoop om bewegingen te registreren of jouw applicatie mee te besturen. Ook ondersteunen wij stateful applicaties. Dit houdt in dat de status van de applicatie (bijvoorbeeld database locking) over http(s) requests heen blijft bestaan. Dit klinkt misschien technisch, maar we leggen het je graag nog eens persoonlijk uit. En wat vindt je ervan om een applicatie met jouw stem te kunnen besturen?

Onze kennis en ervaring

Wij hebben ervaring met software ontwikkeling in vele branches. Van kantoorautomatisering tot magazijnen en productie omgevingen.

Projecten die wij reeds hebben gerealiseerd, zijn administratieve software, ordermanagement, voorraadbeheer, workflow besturing, planningssoftware voor uitzendbureau en detachering, logistieke software en kantoor applicaties. Daarnaast hebben wij veelvuldig koppelingen met andere systemen gebouwd zoals met ERP systemen en kennen realtime applicaties weinig geheimen meer voor ons.